Vetés ideje: Szeptember közepétől október elejéig (így az első fagyokig megtörténik a gyökérváltás).
Vetőmagnorma: Olaszperjéknél 25 kg/ha, a hibrid perjénél 30 kg/ha.
Vetés módja: Gabonavetőgéppel, 1-2 cm mélyre.
Tápanyagellátás: A nitrogénellátás alapvető jelentőségű mind a mennyiség, mind a beltartalom tekintetében. Tél végén 100-150 kg/ha nitrogén hatóanyagot juttassunk ki. További kaszálások előtt igény szerint 30 kg/ha nitrogén adható.
Betakarítás: Első kaszálás április végén-május elején (hasban lévő kalász), melynek hozama bőséges (6-8 t/ha szárazanyag).
Második kaszálás az első után 4-6 hétre (2-3 t/ha szárazanyag). Az optimálistól eltérő, későbbi betakarítási időpont rontja a beltartalmat. Az olaszperje és a hibrid perje 25°C felett nem nő, ezért nyári kaszálásra nem számíthatunk.
Október elején – az időjárás függvényében – egy kaszálás még előfordulhat. Gyengébb vízleadó képessége miatt a szénakészítés során nagy odafigyeléssel járjunk el! Kaszálás után, általában egy napi fonnyasztást követően, 35 százalék szárazanyag-tartalom mellett, 3-5 cm szecskahosszal depózható falközi vagy fólia silóba, hurkába vagy csomagolt körbálába.
Fontos! Szenázs készítés esetén ügyelni kell a bálázást követő lehetőleg azonnali, de legkésőbb 6 órán belüli csomagolásra.
Egyéb: Növényvédelmet nem igényel.