Lucerna (kezelt) vetőmag
Lucerna (kezelt) vetőmag
2 620 Ft

Lucerna (kezelt) vetőmag

kép alá


A lucerna hagyományosan a több éves takarmánynövények csapatának oszlopos tagja. Jó adottságú talajokra mi is szívesen ajánljuk: Gea és Adorna fajtáink évek óta jól teljesítenek. Kezeletlen, illetve rhizóbiummal és mikorrhizával oltott változatát egyaránt forgalmazzuk.
A Gea és Adorna fajták leginkább gyors újrasarjadásuk és nagy tömegű, zsenge levélzetük miatt keresettek a gazdálkodók körében.

Gea / Adorna lucerna rhizóbiummal és mikorrhizával oltott változatban.

Ft/kg nettó ár. 

Széna, szenázs, lucernaliszt, pellet készítésére alkalmas.

  • Kaszálás után gyorsan sarjad
  • Tavasszal korán indul a növekedése
  • Jó levél/szár arány
  • Magas terméspotenciál
  • Kimondottan fejlett gyökérzetének köszönhetően jól tűri a szárazságot

Önmagában és keverékben egyaránt jó megoldás, az utóbbi változattal a termésmennyiség és a felhasználhatóság is javítható.

2 620 Ft
Egységár: 2 620 Ft/kg nettó
Részletek

25 kg-os zsákban szállítjuk. Javasolt vetőmagdózis: 25 kg/ha.

Gea / Adorna lucerna vetőmag rhizóbiummal és mikorrhizával oltott változatban.

A bevonat segíti a mikorrhiza-gyökérkapcsolat és a nitrogénmegkötő gümők kialakulását, ami biztosabb kelést, gyorsabb fejlődést, jobb stressztűrést, magasabb hozamot és jobb beltartalmat eredményez.

A kezelt változat kiszerelése 66% vetőmagot, és 34% rhizóbiumot és mikorrhízát tartalmazó bevonóanyagot tartalmaz. Ezért az egyes támogatásokban megszabott 15 kg-os vetőmagdózis eléréséhez minimum 23 kg vetése szükséges.

Adatok
Cikkszám:
GEAK25
Tömeg:
1 kg
Min. rendelhető mennyiség:
25 kg
Választható mennyiségek:
25 kg, 50 kg, 75 kg, 100 kg, ...
Termesztéstechnológia

Vetés ideje: Február - április, illetve szeptember

Vetőmagnorma: 25kg/ha.

Tápanyagellátás: P2O5: 100kg, k2O: 80kg.

Betakarítás: Bimbós állapottól a virágzás kezdetéig.

Extra tipp: Ha a támogatási forma megengedi, érdemes zab, vagy zabosborsó, vagy őszi keverék felülvetéssel vetni, azokat csak fél adagban használva, mert úgy az első kaszálásra a lassan induló lucerna mellett nem a gyom nő, hanem az értékes takarmány. Ebben az esetben a zabot vagy a zabos keveréket kell először vetni 6 cm mélyre, majd 2 henger közé 1 cm mélyre a lucernát.

Támogatási megfelelések

Az Ön gazdaságának esetében a vállalt AKG előírásoknak való megfelelésről, valamint az egyéb támogatási formákban való felhasználásról feltétlen egyeztessen falugazdászával.

A Szálas pillangós és Nitrogén megkötő fajlistán szerepel.

A szálas fehérje előírásoknak megfelel, ha eléri a nettó 15 kg vetési dózist, ami rhizóbiummal bevont Gea vetőmagnál minimum 23 kg/ha vetési dózis esetén valósul meg.

Népszerű termékünk, a „GEA KEZELT LUCERNA" tehát egyaránt megfelel az „AKG Szálas Pillangós", „Szálas fehérje" és „Nitrogénmegkötő" előírásainak.

  • AZ „AKG Szálas Pillangós" minimum 25% évelő szálas pillangós vetőmagot feltételez csíraarányban. A GEA KEZELT LUCERNA 100%-ban évelő pillangós vetőmagot tartalmaz;
  • A termeléshez kötött „Szálas fehérje" előírásnak is megfelel a GEA KEZELT LUCERNA, mivel több, mint 50% pillangós van benne tömegarányban - pontosan 100%.
  • A zöldítési rendelethez tartozó „Nitrogénmegkötő" előírásnak is megfelel a GEA KEZELT LUCERNA, mivel csíraszámban legalább 50% pillangós növény vetőmag van benne.