Joker vetőmagkeverék
Joker vetőmagkeverék
2 475 Ft

Joker vetőmagkeverék

összetétel


Összetétel tömeg- és csíraarányban   csíraarány érték zárójelben

  • nádképű csenkesz 21,5% (10,5%)
  • csomós ebír 18% (18%)
  • angolperje 7,5% (7,5%)
  • réti perje 3% (3 %)
  • alexandriai here 21%
  • vörös here 12,5% (21%)
  • fehér here 7,5% (7,5%)
  • hibrid here 7% (7 %)
  • szarvaskerep 2% (2 %)

  Nagy fajgazdagságú, magas pillangós tartalmú kaszáló-, legelőkeverék vetőmag. Tavaszi vetésre ajánljuk. 

  Ft/kg nettó ár. 

  Javasolt vetőmagdózis: 25-30 kg/ha.

  2x15 kg-os zsákban szállítjuk, amelyikből az egyik zsák a pillangósok keverékét (Joker pillangós) tartalmazza, a másik pedig a fűfélék keverékét (Joker Fű).

  A joker nagy fajgazdagságánál fogva, a legtöbb termőhelyen nagyon jól fejlődik.  Nagy mennyiségű, kiváló minőségű tömegtakarmányt biztosít tejelő és húsmarhák, valamint juhok és kecskék számára. Ajánljuk   széna, szenázs készítésére és legeltetésre időszakosan ill. megfelelő feltételek mellett. Az AKG zöldugar, illetve szálas pillangós előírásnak megfelel.

  2 475 Ft
  Egységár: 2 475 Ft/kg nettó
  Részletek

  Takarmányozási előnyök:

  • A körülményektől vagy a takarmányozási céltól függően erjesztett takarmány és/vagy széna készítésére, illetve legeltetésre is használható.
  • Kiegyensúlyozott energia- és fehérjetartalom

  Termesztési előnyök:

  • Kiváló hozam: 8-12 t/ha szárazanyag/év
  • Ősgyepek felújítására kiválóan alkalmas.
  • A sok pillangós javítja a talajéletet, és a fűfajok nitrogénellátását is biztosítja..
  • Növényvédelmet nem igényel.
  • Megfelelő tavaszi és őszi ápolással 5-7 évig is életben tartható, nem ritkul ki.
  Adatok
  Cikkszám:
  JOKER30
  Tömeg:
  1 kg
  Min. rendelhető mennyiség:
  30 kg
  Választható mennyiségek:
  30 kg, 60 kg, 90 kg, 120 kg, ...
  Támogatások, rendeleteknek való megfelelés

  Az Ön gazdasága esetében a vállalt AKG előírásoknak való megfelelésről, valamint az egyéb támogatási formákban való felhasználásról feltétlen egyeztessen falugazdászával.

  A Szálas pillangós előírásnak ez a termék a minimális évelő pillangósarány tekintetében megfelel. Az AKG szálas pillangós minimum 25% évelő szálas pillangós vetőmagot feltételez csíraarányban, a pillangóson kívüli vetőmagok lehetnek fűfélék is.

   

  Az AKG zöldugar feltételei nem változtak, a Joker(pillangós+fű) keverék ezeknek a feltételeknek megfelel. (minimum 3 komponens, amiből legalább egy pillangós, a többi komponens lehet fűféle is)

   

  A zöldítési rendelethez tartozó nitrogénmegkötő meghatározáshoz csíraszámban 50% pillangós növény vetőmag kell, a többi lehet fűféle. Amennyiben a Joker keveréket nitrogénmegkötő kultúraként szeretné elszámoltatni, mindenképp kérjen tanácsot kollégáinktól és egyeztessen a falugazdásszal is a megfelelő pillangós: fű arányról.

   

   

  Termesztéstechnológia

  A pillangós összetevőket és a fűféléket külön zsákban szállítjuk, ezért vetés előtt vagy össze kell őket keverni, vagy két menetben kell vetni. Vetéselőkészítés: kertszerűen elmunkált ülepedett magágy, amelyen cipősarok vagy traktorkerék nem hagy nyomot. Az aprómagot az új típusú vetőgépekkel 0 cm magmélységgel kell vetni, mert ezek önmagukat belehúzzák a talajba. Ha van a munkagépen tárcsasor, azt fel kell emelni a vetés indítása előtt. A gyomosodás veszélyének csökkentése végett igény szerint 60 kg/ha tavaszi zabbal, vagy 100 kg zabos borsóval felülvethető. Külön hengerezésre csak akkor van szükség, ha a talaj cserepesedésre hajlamos.

   

  Tápanyagellátás: N-igénye minimális, tavasszal esetleg 30kg/ha gyors (ha lehet, folyékony) nitrogén juttatható ki. Évente – tél végén – 10 t/ha érett, komposztálódott istállótrágyát meghálál.

  Betakarítás: A telepítés évében az első kaszálás időpontja – csapadék függvényében – május vége-június eleje. Ekkor tudunk szénát és szenázst készíteni. A következő években 2-4-szer kaszálható.

  A Joker – csapadékviszonyoktól függően – az egész vegetációs periódusban nő, összetétele egész évben változatos tömegtakarmányt biztosít.