Daily double indiai köles hibrid vetőmag
Daily double indiai köles hibrid vetőmag
2 450 Ft

Daily double indiai köles hibrid vetőmag

Ikonok

Nyári vetésű,legeltetésre és széna készítésre alkalmas, nagy szárazságtűrésű indiai köles hibrid.

Ft/kg nettó ár.

 

2 450 Ft
Egységár: 2 450 Ft/kg nettó
Részletek

A Daily double egy  indiai köles hibrid, melegkedvelő, szárazságtűrő növény.  Rendkívül ízletes, könnyen emészthető takarmány, főként 1 m-es magasság alatt hasznosítva. Nincs kéksav tartalma, ezért már alacsonyan is legeltethető, ilyenkor a fehérje tartalma jóval magasabb, mint a szudánifűnek. A Daily double vetési dózisa 20-30 kg, így vetve a szára nagyon finaom, így legeltetéshez, szénakészítéshez is optimális.      

 

Adatok
Cikkszám:
DAILYDOUBLE25
Tömeg:
1 kg
Min. rendelhető mennyiség:
25 kg
Választható mennyiségek:
25 kg, 50 kg, 75 kg, 100 kg, ...
Alapinformációk

25 kg-os zsákban szállítjuk.

Javasolt vetőmagdózis: 20-30 kg/ha

Technológia

 

Az indiai kölest 2-3 cm mélységbe kell vetni, májustól augusztus közepéig. Talajra különösebben nem igényes, de a 6-os pH-nál savanyúbb talajra érzékeny lehet.

A talaj legyen átmelegedett, ha másodveteményként vetjük, a vetést előzze meg egy gyors és sekély szántás vagy tárcsázás. Gabona vetőgéppel érdemes a vetést elvégezni. Nagyon fontos a vetés utáni gondos hengerezés.

A vetés után, mikor eléri a 15-20 cm-es magasságot, érdemes 60-70 kg hatóanyag nitrogént adni neki, és minden használati ciklus után újból 30 kg hatóanyagot. Gyors növekedése folytán, ha az őszi fagyok későn jelentkeznek, 3-6 alkalommal is kaszálható.

A növény növekedése gyorsan megindul, a vetés után 6 héttel már kaszálható, legeltetni már 30 cm-es magasságban lehetséges, ezzel ráadásul a bokrosodását serkentjük, és a zsenge növekmény nagyon jó beltartalmú. 60 cm fölött már inkább kaszáljuk. Virágzás a vetést követően 75-80 nap múlva várható ,ilyenkor már kb 2 méter magas.

A növekedésével a minősége romlik, rostos lesz, és nem olyan magas a cukortartalma, mint a ciroknak, de a BMR hibrideknél ez a minőséggyengülés jóval kevésbé jellemző.

Amennyiben legalább 15 cm magasan kaszáljuk, megbízhatóan újrasarjad.

Az indiai köles fagyérzékeny, amennyiben jelzik az első őszi fagyokat, érdemes a növény gyors hasznosítására gondolni.