Bacteriolit koncentrátum trágyakezelő és komposztálást gyorsító szer
Bacteriolit koncentrátum trágyakezelő és komposztálást gyorsító szer
1 680 Ft

Bacteriolit koncentrátum trágyakezelő és komposztálást gyorsító szer

Használati Tanácsaink
A Bacteriolit koncentrátum trágyakezelő és komposztálást gyorsító szert istállótrágya, hígtrágya, és kerti zöldkomposzt komposztálódásának meggyorsítására ajánljuk.

Hatóanyaga komposztkeverék , amely a legújabb, teljes genetikai  vizsgálat szerint mintegy 28.000 féle, egymással összhangban működő mikroorganizmust, főként gombákat, baktériumokat és algákat tartalmaz. Por alakú, komposzt alapú természetes trágya- és komposztkezelő szer.

20 kg-os zsákban szállítjuk. 

Nettó Ft/ kg ár.

1 680 Ft
Egységár: 1 680 Ft/kg nettó
Részletek

A bacteriolit koncentrátum csökkenti a trágya légnemű elszivárgó és kimosódó veszteségeit. Hatására javul a gazdaságban képződött trágyák értékesülése. Csökkenti a kéregképződést a hígtrágyatárolóban. Aktiválja a szerves- és hígtrágyák gyors humifikációját, javítva ezáltal azok tápértékét. Így a növények hosszabb időszakon keresztül is képesek kiegyenlítettebb táplálékhoz jutni. Lehetővé teszi a foszfor- és káliumtartalmú műtrágya használatának és a talaj meszezésének elhagyását, a nitrogén műtrágya mennyiségének csökkentését. Növeli a talaj humusztartalmát, javítja a talaj szerkezetét, tápanyag- és vízgazdálkodását. Pusztaszabolcson a ZRt. 12 éve kezeli a szerves trágyát a Bacteriolittal, az ennek köszönhető talaj változásokról talajszelvény vizsgálatok által győződhettünk meg. A 2016.-os vizsgálat eredményeit ide kattintva töltheti le. A 2018.-as vizsgálat eredményeit ide kattintva töltheti le.  

Adatok
FONTOS, az ár kg nettó ár, de a termék a kiszereléstől függő egységben kapható:
FONTOS, az ár kg nettó ár, de a termék a kiszereléstől függő egységben kapható
Cikkszám:
BLITKONC20
Tömeg:
1 kg
Min. rendelhető mennyiség:
20 kg
Választható mennyiségek:
20 kg, 40 kg, 60 kg, 80 kg, ...
Technológia
  • Istállótrágyára, hígtrágyába, fermentumba, komposztba 1 kg/m3 dózisban kerüljön.
  • A kezelt trágya, komposzt, talajba való kijuttatásával a talajt is beoltjuk a Bacteriolit koncentrátumban lévő mikroorganizmusokkal. A talaj szerkezete így javul, a Bacteriolitban vélő mikroszkópikus gombák segítik a szerves anyag aktív humuszanyaggá alakulását.
  • A kezelt trágyával kijuttatandó mennyiség: szántóföldi kultúrákban, normál körülmények között az első évben 30 kg/ ha, amit 20 tonna kezelt szervestrágyával ajánlunk kijuttatni.
  • Második évtől ez a mennyiség a termelési körülményektől függően 15 kg Bacteriolit/ha-ig csökkenthető. Azaz a kijuttatott kezelt trágya mennyisége akár 10-15 tonnáig csökkenthető.
  • Kijuttatásra az őszi és a tavaszi időszak a legalkalmasabb, ha a talaj hőmérséklete tartósan 8 °C felett van, illetve ha elegendő nedvesség áll rendelkezésre (legalább harmat van).
  • Kedvező körülmények esetén a kezelt trágyát nem szükséges azonnal betárcsázni.
  • Ügyeljünk rá, hogy a kezelt trágya csak sekélyen kerüljön a földbe.
  • A kezelt területen nincs szükség foszforra és káliumra, a nitrogén mennyisége évek múltán fokozatosan csökkenthető.
  • Bármilyen vegyszeres kezelés és a Bacteriolit szórása között tartsunk minimum két hét szünetet.