Treff hármas vetőmag keverék
Treff hármas vetőmag keverék
3 080 Ft

Treff hármas vetőmag keverék

Összetétel tömegarányban/Összetétel csíraarányban


Összetétel tömeg- és csíraarányban
  csíraarány érték zárójelben
    • Vörös here 60% (39%)
    • Fehér here 20% (33%)
    • Hibrid here 20% (29%)

Több éves,  három évelő hereféléből álló kaszálókeverék.

Ft/kg nettó ár.  Raktáron.

Kaszálásra alkalmas többkomponensű pillangós keverék.

 

  • alkalmas, más gyepalkotókkal keverve sokkomponensú keverék kialakítására
  • minden alkotóeleme többéves pillangós, így 100% évelő pillangóst tartalmaz
  • magában vetve megfelel több támogatási formának, mint a zöldugar, a szálas pillangós, a szálas fehérje, amiennyiben kegalább 17 kg-os hektáronkénti dózissal vetik, illetve a zöldítési rendelet nitrogénmegkötő növény kategóriának is.
3 080 Ft
Egységár: 3 080 Ft/kg nettó
Részletek

Javasolt vetőmagdózis: 20kg/ha.

15 kg-os zsákban szállítjuk.

Adatok
Cikkszám:
TREFF_HARMAS15
Tömeg:
1 kg
Min. rendelhető mennyiség:
15 kg
Választható mennyiségek:
15 kg, 30 kg, 45 kg, 60 kg, ...
Termesztéstechnológia

Vetés ideje: Tavasszal és ősszel egyaránt lehetséges, az időjárási és talajviszonyoktól függően.

Vetőmagnorma: 20kg/ha.

Vetéselőkészítés: Kertszerűen elmunkált, ülepedett magágy, amelyben cipősarok,traktorkerék nem hagy nyomot.

Vetésmélység: 1 cm. Az új típusú vetőgépekkel vigyázzunk a mélységre, mert a nagy önsúly miatt mélyebbre kerülhet a mag, mint szeretnénk. Ha van a vetőgép előtt tárcsasor, azt vetés előtt mindenképpen emeljük fel.

Vetés módja: Vetés elmunkálása: az újabb típusú vetőgépeken van tömörítőhenger, így nem kell vetés után hengerezni. Cserepesedésre hajlamos talajoknál tilos a hengerezés! Ha mégis szükséges a hengerezés, azt mindenkor a vetésre szöget bezárva végezzük el, és simahenger helyett bordás hengert használjunk.

Tápanyagellátás: Kisebb mennyiségű komposztálódott szerves trágya évi egyszeri kijuttatását meghálálja.

Betakarítás: A rendeleteknek megfelelést betartva, azonban optimális eredményt a vöröshere virágzás kezdetéig érhetünk el.

Támogatási megfelelések

Az Ön gazdasága esetében a vállalt AKG előírásoknak való megfelelésről, valamint az egyéb támogatási formákban való felhasználásról feltétlen egyeztessen falugazdászával.

 

A Szálas pillangós előírásnak a Treff hármas a minimális évelő pillangósarány tekintetében megfelel. Az AKG szálas pillangós minimum 25% évelő szálas pillangós vetőmagot feltételez csíraarányban,a Treff hármas keverék 100%-ban évelő pillangós vetőmagokat tartalmaz.

 

Az AKG zöldugar feltételei nem változtak, a Treff hármas  megfelel ennek. Minimum három alkotóelem szükséges, amiből legalább egy pillangós. A Treff hármas három pillangós keveréke.

A termeléshez kötött szálas fehérje  előírásnak is megfelel ez a termék. Mivel ebben a keverékben több, mint 50% pillangós van, tömegarányban, nincs benne fű, és egy pillangós eléri a  2015/9-es rendelet 7.-es melléklete szerinti minimális vetőmag mennyiséget, ami a vörös heréből 10 kg. Ehhez legalább 17 kg Treff hármast szükséges vetni. 

A zöldítési rendelethez tartozó nitrogénmegkötő előírásnak is megfelel, amihez csíraszámban 50% pillangós növény vetőmag kell, a többi lehetne fűféle.