Szakmai utak, tanácsadások
2024.06.09 08:35

Partnereinknél megindultak az idei másodvetések

Partnereinknél megindultak az idei másodvetések

Így indultak meg idén a másodvetések Partnereinknél.

Az első fotón a derecskei Asolo Tris cirok látható. A csapadékosabb időjárás miatt megjelentek a kétszikű gyomok, ezért gyomírtózva is lett.
Az Asolo Tris BMR cirok egyébként 3 cirok keveréke, amelyek egymásnak nem vetélytársai, nem akadályozzák egymás fejlődését, sőt együttes terméshozamuk az átlagosnál magasabb. Takarmányozás mellett biogáz előállítására is hasznosítható. Egyébként inkább húsmarhák, mint tejelő tehenek takarmányozásában játszik szerepet.
Bélmegyeren két kultúrát is fotóztunk. Indiai kölest és mohart is vetettek elsősorban szenázs célra, üszők számára.
A mohar idén kiemelten népszerű a gazdák körében. Szárazságtűrő tulajdonsága, 60 napos tenyészideje, kedvező hektárköltsége és a tény, hogy nincsen semmilyen toxikus anyagtartalma, valóban ideális választás akár köztesvetésre is.
Az indiai köles egy kevésbé ismert kultúra, pedig szintén remek tulajdonságokkal rendelkezik! A moharhoz hasonlóan kötöttségek nélkül legeltethető, magas a szárazságtűrő képessége és kiválóan újrasarjad. Még a homokosabb talajokat is jól tűri.
Végül Ongáról hoztunk egy képet, ahol rozstarlóba került a Little Giant BMR cirok. A kép készítése előtt még sok csapadékot nem kapott, de szépen sorolt és a gyomok elleni védekezés is megtörtént.
Bővebben a nyári kultúrákról ide kattintva olvashat:
https://sersiafarm.hu/nyari-kulturak-bemutato
A posztban látható növények:
https://sersiafarm.hu/cirok-asolo-tris-bmr-hibrid-keverek
https://sersiafarm.hu/mohar
https://sersiafarm.hu/cirok
https://sersiafarm.hu/shop_search.php...