Fiesta festuloliumos takarmányvetőmag keverék 15 kg

Összetétel tömegarányban


50 % Festulolium ‘Bečva’ 30 % Bíborhere ‘Rokali’ 20 % Westerwold típusú olaszperje „Jivet”

Festulolium-olaszperje-bíborhere takarmányvetőmag keverék, hogy a tejtermelés valóban ünnep legyen!

Ft/kg nettó ár. Elfogyott.

 

Részletek

A Fiesta egy őszi vetésű, 1-2 kaszálást adó áttelelő takarmány-keverék, melyből kiváló minőségű szenázs készíthető kérődzők számára. A festulolium, a bíborhere és az egynyári olaszperje kombinációja megbízhatóan magas termést garantál.

A festulólium szárazságtűrő, az olaszperje pedig megfelelő csapadékellátás esetén többlet termést hoz. A bíborhere lehetővé teszi, hogy termésveszteség nélkül a tavaszi nitrogén fejtrágya mennyiségét akár 50 kg nitrogén hatóanyag/ha-ral csökkentsük, és ezzel jelentős költséget takarítsunk meg.

Viszont emiatt nemcsak hogy nem igényli, de meg is sínyli a nagy dózisú nitrogén műtrágya ellátást, enek hatására kiszorulnak a pillangósok a keverékből.

Az ajánlott vetőmagnorma elegendő ahhoz, hogy normál esetben erős gyomelnyomó hatása miatt ne legyen szükséges a gyomirtás. Kétszikűek ellen ható gyomirtószerek a bíborherét kipusztítanák, és a keverék minőségét rontanák.

A pillangós komponens miatt jobb tápanyag szolgáltató talaj várja a következő kultúrát.

Takarmányozási szempontból egy változatos összetételű, jó emészthetőségű, és magas beltartalmú szenázsra tehetünk szert.

Jól tűri a fagyot. 

Adatok
Cikkszám:
FIESTA15
Tömeg:
1 kg
Min. rendelhető mennyiség:
15 kg
Választható mennyiségek:
15 kg, 30 kg, 45 kg, 60 kg, ...
Termesztéstechnológia

Vetés ideje: Szeptember közepétől október elejéig (így az első fagyokig megtörténik a gyökérváltás).

Vetőmagnorma: 30kg/ha.

Vetés módja: Gabonavetőgéppel, 1-2cm mélyre.

Tápanyagellátás: Mind a Festololium, mind az olaszperje nitrogénigényes növények, viszont a keverékben szereplő bíborhere ennek a nitrogénigénynek a jó részét megtermeli számukra. Így a tápanyagigény lefedésére érdemes tavasszal kijuttatni 50-70 kg/ha nitrogén hatóanyagot.

Betakarítás: Első kaszálás április végén-május elején (hasban lévő kalász), melynek hozama bőséges (6-8 t/ha szárazanyag).

Második kaszálás az első után 4-6 hétre (2-3 t/ha szárazanyag). Az optimálistól eltérő, későbbi betakarítási időpont rontja a beltartalmat. 
Gyengébb vízleadó képessége miatt a szénakészítés során nagy odafigyeléssel járjunk el!

Kaszálás után, általában egy napi fonnyasztást követően, 35 százalék szárazanyag-tartalom mellett, 3-5 cm szecskahosszal depózható falközi vagy fólia silóba, hurkába vagy csomagolt körbálába.

Fontos! Szenázs készítés esetén ügyelni kell a bálázást követő lehetőleg azonnali, de legkésőbb 6 órán belüli csomagolásra.

Egyéb: Növényvédelmet nem igényel.