Szakmai utak, tanácsadások
2024.06.14 08:35

Bőszénfán a Bacteriolit és a Bacteriosol készítményeket használják trágyakezelésre és talajjavításra

Bőszénfán a Bacteriolit és a Bacteriosol készítményeket használják trágyakezelésre és talajjavításra

A Bőszénfai Szarvasfarmon jártunk, amely a kaposvári MATE campusához tartozik.

Trágyakezelésre, a legelőterületeik talajainak javítására már hosszú ideje használják a Bacteriolit és Bacteriosol készítményeket. A fotókon nagyon jól lehet látni, hogy a mélyalmos trágyának már megtörtént a mikrobák általi beoltása, a gombafonalak szépen átszövik.
Röviden bemutatva, a Bacteriolit és Bacteriosol koncentrátumok mintegy 28.000 féle, egymással összhangban működő mikroorganizmust, főként gombákat, baktériumokat és algákat tartalmaznak.
A Bacteriosol koncentrátum egy komposzt alapú talajjavító szer. Hatalmas fajgazdagságú mikrobiális összetétele biztosítja a talajélet felélénkítését. A bacteriolit pedig por alakú, komposzt alapú természetes trágya- és komposztkezelő szer. Csökkenti a trágya légnemű elszivárgó és kimosódó veszteségeit. Hatására javul a gazdaságban képződött trágyák értékesülése. Csökkenti a kéregképződést a hígtrágyatárolóban. Aktiválja a szerves- és hígtrágyák gyors humifikációját, javítva ezáltal azok tápértékét.
https://sersiafarm.hu/.../talajjavitas_tragyakezeles...


Ha Ön is szeretné, hogy javaslatainkkal, meglátásainkkal segítsük gazdaságát, forduljon hozzánk bizalommal - kérje Vásárlóink részére díjmentes tanácsadásunkat!
https://sersiafarm.hu/spg/843874/Tanacsadas