Takarmánycikória vetőmag, 2 kg kiszerelésben
Takarmánycikória vetőmag, 2 kg kiszerelésben
3 200 Ft
ÚJ

Takarmánycikória vetőmag, 2 kg kiszerelésben

Szárazságtűrő
A cikória akár 1,5 méter mélyre is lehatoló karógyökerének köszönhetően jól ellenáll a szárazságnak. A vízállásos területeket nem tűri jól, a száradékony talajokon viszont szépen zöldell. Az 5,5 és 7 közötti pH-jú talajokon érzi jobban magát.

2-3 évig él a legelőtársulásokban, utána újból vethető. Második évben már könnyen felmagzik. A második év őszén ha hagyjuk felmagozni, újból veti magát.

Szárazságnak kitett legelők szárazságtűrő komponense!

Ft/kg nettó ár. 

Az Új-Zélandi nemesítésnek köszönhetően nagyobb levelű, mint a hazánkban is őshonos alaptípusok. Ismert erénye, hogy gazdag tanninokban, azaz csersavakban. Ezeknek az egyik haszna, hogy a zöldtakarmányokban lévő fehérjék egy részét „védetté” teszik a bendőbaktériumok lebontó hatásától távol, a bélben kerülnek lebontásra.

Gyakran vegyesen termesztik legeltetésre, általában fű- pillangós keverékekkel együtt, tavasszal, vagy augusztus-szeptemberben vetve. Az ilyen vegyes legelő akkor is zöld marad, amikor a klasszikus fű-pillangós keverék már szenved.

3 200 Ft
Egységár: 3 200 Ft/kg nettó
Részletek

A cikória nagyon jó étrendi hatású, nem felfújó, és tejképző hatású takarmány. Legjobb kihasználási formájában gyors legeltetési ciklusokkal, akár 15-20 naponta legeltethető. Nagy és zsenge levelei hasonlóak a tavaszi friss gyepéhez. Mély, és mindig aktív gyökérzetének köszönhetően a levelek mikroelemtartalma is nagyon kedvező. Kedvező hatásai közé tartozik a csersavtartalmának köszönhető parazitaölő (bélfertőtlenítő) hatása, és a mély gyökérzetének köszönhető talajlazító hatás.

A cikória könnyen kombináltható a tanninokban gazdag útifűvel.

Adatok
Cikkszám:
CIKORIA2
Tömeg:
1 kg
Min. rendelhető mennyiség:
2 kg
Választható mennyiségek:
2 kg, 4 kg, 6 kg, 8 kg, ...