Olaszperje - Maggyl vetőmag

jellemzés
Az olaszperjéket közel 20 éves hazai tapasztalattal a hátunk mögött javasoljuk ügyfeleinknek. Olyan ütőkártyákat tudnak felmutatni, mint a magas (17-22%-os) nyersfehérje-tartalom, a szintén magas energiaérték (a NEl elérheti a 7 MJ-t), az óriási levéltömeg és a magas cukortartalom melletti minimális lignintartalom. A Maggyl jó beltartalmú, két éves szenázskultúra.

Kétéves olaszperje fajta. 

Ft/kg nettó ár. Elfogyott.

  • Kétéves kultúra, így a telepítés költségei megoszlanak.
  • Telepítés utáni első évben időjárástól, körülményektől függően legalább 3x kaszálható, a második évben már csak 2 kaszálást ad, utána mást kell vetni.
  • Könnyebben használható szénakészítésre.
  • Első éves hozama elérheti a 10-12 t/ha szárazanyagot, második évben 20 százalékkal kevesebb mennyiségre számíthatunk.
Részletek

    Javasolt vetőmagdózis: 25-30 kg/ha.

    15 kg-os zsákban szállítjuk.

    Adatok
    Cikkszám:
    MAGGYLMA15
    Tömeg:
    1 kg
    Min. rendelhető mennyiség:
    15 kg
    Választható mennyiségek:
    15 kg
    Termesztéstechnológia

    Vetés ideje: Szeptember közepétől október elejéig (így az első fagyokig megtörténik a gyökérváltás).

    Vetőmagnorma: Olaszperjéknél 25 kg/ha, a hibrid perjénél 30 kg/ha.

    Vetés módja: Gabonavetőgéppel, 1-2 cm mélyre.

    Tápanyagellátás: A nitrogénellátás alapvető jelentőségű mind a mennyiség, mind a beltartalom tekintetében. Tél végén 100-150 kg/ha nitrogén hatóanyagot juttassunk ki. További kaszálások előtt igény szerint 30 kg/ha nitrogén adható.

    Betakarítás: Első kaszálás április végén-május elején (hasban lévő kalász), melynek hozama bőséges (6-8 t/ha szárazanyag).

    Második kaszálás az első után 4-6 hétre (2-3 t/ha szárazanyag). Az optimálistól eltérő, későbbi betakarítási időpont rontja a beltartalmat. Az olaszperje és a hibrid perje 25°C felett nem nő, ezért nyári kaszálásra nem számíthatunk.

    Október elején – az időjárás függvényében – egy kaszálás még előfordulhat. Gyengébb vízleadó képessége miatt a szénakészítés során nagy odafigyeléssel járjunk el! Kaszálás után, általában egy napi fonnyasztást követően, 35 százalék szárazanyag-tartalom mellett, 3-5 cm szecskahosszal depózható falközi vagy fólia silóba, hurkába vagy csomagolt körbálába.

    Fontos! Szenázs készítés esetén ügyelni kell a bálázást követő lehetőleg azonnali, de legkésőbb 6 órán belüli csomagolásra.

    Egyéb: Növényvédelmet nem igényel.