Fiesta takarmányvetőmag keverék

Összetétel tömegarányban
50 % Festulolium ‘Bečva’ 30 % Bíborhere ‘Rokali’ 20 % Westerwold típusú olaszperje „Jivet”

Festulolium-olaszperje-bíborhere takarmányvetőmag keverék, hogy a tejtermelés valóban ünnep legyen!

Ft/kg nettó ár, rendelhető, szállítás szeptemberben

 

Részletek

A Fiesta egy őszi vetésű, 1-2 kaszálást adó áttelelő takarmány-keverék, melyből kiváló minőségű szenázs készíthető kérődzők számára. A festulolium, a bíborhere és az egynyári olaszperje kombinációja megbízhatóan magas termést garantál.

A festulólium szárazságtűrő, az olaszperje pedig megfelelő csapadékellátás esetén többlet termést hoz. A bíborhere lehetővé teszi, hogy termésveszteség nélkül a tavaszi nitrogén fejtrágya mennyiségét akár 50 kg nitrogén hatóanyag/ha-ral csökkentsük, és ezzel jelentős költséget takarítsunk meg.

A pillangós komponens miatt jobb talajállapot marad a keverék után, elősegítve a következő kultúra előtti talajelőkészítést.

Takarmányozási szempontból egy változatos összetételű, jó emészthetőségű, és magas beltartalmú szenázsra tehetünk szert.

Adatok
Cikkszám:
FIESTA25
Tömeg:
1 kg
Min. rendelhető mennyiség:
25 kg
Választható mennyiségek:
25 kg, 50 kg, 75 kg, 100 kg, ...
Termesztéstechnológia

Vetés ideje: Szeptember közepétől október elejéig (így az első fagyokig megtörténik a gyökérváltás).

Vetőmagnorma: 30kg/ha.

Vetés módja: Gabonavetőgéppel, 1-2cm mélyre.

Tápanyagellátás: Mind a Festololium, mind az olaszperje nitrogénigényes növények, viszont a keverékben szereplő bíborhere ennek a nitrogénigénynek a jó részét megtermeli számukra. Így a tápanyagigény lefedésére érdemes tavasszal kijuttatni 50-70 kg/ha nitrogé hatóanyagot.

Betakarítás: Első kaszálás április végén-május elején (hasban lévő kalász), melynek hozama bőséges (6-8 t/ha szárazanyag).
Második kaszálás az első után 4-6 hétre (2-3 t/ha szárazanyag). Az optimálistól eltérő, későbbi betakarítási időpont rontja a beltartalmat. 
Gyengébb vízleadó képessége miatt a szénakészítés során nagy odafigyeléssel járjunk el!
Kaszálás után, általában egy napi fonnyasztást követően, 35 százalék szárazanyag-tartalom mellett, 3-5 cm szecskahosszal depózható falközi vagy fólia silóba, hurkába vagy csomagolt körbálába.

Egyéb: Növényvédelmet nem igényel.